Tuesday, March 23, 2010

:: "HANDBAG" baruuu?? ::

Prada? LV? Miu Miu?hurm Not even Gucci or Longchamps??
this bag can TALK???
and even KISS & HUG u????
OMG!!
then i want ONE plizzz~~
err..what was that again??
err..THANX but NO THANXXXX!!

haaa..jgn tertipu ok.."handbag" yg aku maksud kan is
BF = BOYFRIEND
how it get connected..simple :
Handbag = kita peluk n galas..kira kepit time berjalan (especially kalau takut kena ragut,so makin kuat la kita peluk)
BOYFRIEND = kalau kuar dating confirm jalan korg pegang tangan dia kan?..and kalau yg baru dok bunga2 cinta,dlm hati dah ada safari..sure lagi rapat korg kepit tangan dia..siap muka berlagak..konon bf u all yg plg hensem tahap model D&G..tak gitu?

so this term tak digunakan oleh org2 biasa ok..
selalu yg ada "title" je pakai term "handbag" nih..

Macam case i baru nih..br jadi smlm (kira fresh nih)
ada la this one lady with a title..standard title la Datin ..
Datin S..dia nih nak kata regular tak sgt la as my customer..
tp kadang2 nampak la muka dia..beli jarang..jumpa mesti dia sapa la:
"Darling,u dah kawin ke?" (standard org kalau jumpa aku,mesti tanya soklan tu..Grrr~~)
"Belum lagi" (senyum je la yg mampu)
"yeke?..oh i ngat u dah kawen" -nampak sgt cream penuaan aku tak cukup hebat nih!!
"insyallah soon,coz bf i takde dkt sini..study nun kat UK..hujung thn nih baru abih study"
"Jauh tu..jarang balik la kan..hurm u takde "handbag" baru ke?"
aku dgn begitu naive menjawab dgn muka confuse "Handbag??..ish tak lah! I jenis pakai barang sampai lusuh..nak suh bf i shopping kat UK tu..hurm,lelaki u tau je la kan..satgi pening kepala dia cr brand i suka" (err..Mr.E i dah bgtau kan hbag i nak??..heheh)
i nak beg nih : (sila save pict nih ye darling)
Datin S nih boleh gelakkan aku..aku ngat lawak la..rupanya aku salah jawab.

"No la dear,handbag tu maksud i..new bf..or so called ur scandal while ur bf is not around"
"oooooo~~..err tak lah" *baru aku faham*
bila dah dia ckp mcm tu..sah sah Datin S nih ada "handbag"..kalau tak takkan dia boleh tanya kan??
Mesti bf dia muda nih..slalu nya age mcm dia nih..nak masuk 40's n still cun mesti cr yg muda2
diorg nih kira cougar la..
COUGAR = mid 30's married women yg ada title or yg kaya diorg ada bf/anak ikan/toyboy (apalagi korg pgil?
so i think dia nih mcm tu kot...hurm..wallahuallam~~

slalu case diorg nih..diorg lonely..or terjebak dgn kawan2 yg jenis sama perangai
or....
suami diorg ada second wife..tu yg diorg pun nak tjuk hebat gak..ish ish

semalam aku msg Mr.E n Mrs.N (my PIC - Partner in Crime)..bgtau pasal hal nih..
Mr.E : kalau u jd Datin nanti u ada "handbag" tak??
Miss F : hurm..tak kuasa la i perabih duit kat anak ikan..baik i pi shopping or cuti2 dgn duit tu..tp kalau u ada second wife..1mil pinches i bg dkt u..jgn main2 haa!!
Mrs.N : kalau demo nanti jd Datin..amik la "handbag" yg sebaya..tak la nampak obvious sgt kalau "handbag" tu nampak tua skit.
Miss F : hahahahaha..kalau dia kaya ok la..nih sama2 nak support dia..bankrupt la kawe..diorg tu semua tak sekolah punya org..hish
so ..baik mintak suami korg kumpul duit then beli handbag baru..yg boleh isi barang
bukan isi masa terluang..hahah..kalau bukan duit suami tercinta duit sape lagi kan?? :P

talking bout datin2 nih..mlm nih Desperate Housewife Season 6..(DHW6)
ye ye..aku sedikit lewat..umah ada astro tak cukup pakej..so tunggu 8tv je la..
tak sabar ok nak tgu mlm nih..DHW penuh dgn gossip n stalker time!! 
(kalau anda bwh umur sila abaikan siaran ini) :D
so next stalker 's victim?? buka Fb la pe lagi..mau ada yg update tu..sure aku klik dgn pantas page diorg..
haaa..jaga2..

till we meet again..
XOXO..



2 comments:

syanaim said...

::babe..aku suka cara penulisan ko..btw datin ni nak kena ni..mengajar yg bkn2 hurm::

Miss F said...

:: miss S : puji ko kalah dgn cikgu BM aku..terima kasih..pengajaran..jauhi Datin gatal..dekati Datin yg boleh dibikin mak mertua ?? hhahaha ::